/Portfolio: BBB Visitekaartjes

Geschreven door Marenne op 20 januari 2014  | Geplaatst onder /Handgeschept Papier.

Dit zijn de nieuwe visitekaartjes voor mijn winkel. Ze doen ook dienst als boekenleggers. Het interessantste gedeelte van deze kaartjes vind ik zelf de manier waarop ze gemaakt zijn. De basis van de kaartjes is namelijk lege melkpakken!

De actieve tijd om de (232) kaartjes te maken was 24 uur. Maar met al het wachten tussendoor duurde het hele proces ongeveer een week.

  • Eerst heb ik een heleboel sap- en melkpakken genomen en de binnenste laag eruit gehaald. Ik heb hier een emmer pulp mee gemaakt. Ik voegde wat blauw en aquarel papier toe om een witter kleur te krijgen.
  • Ik gebruikte een papiermaak-techniek die ik ‘papier gieten’ noem. In plaats van het uit een bak te scheppen met een raam heb ik het pulp [samen met een heleboel extra water] in een diep omkeerbaar raam gegoten. Deze techniek werd ontwikkeld door Akira Matsumoto voor het maken van a6 papier. Ik heb de techniek aangepast voor a5 en a4 papier.
  • Ik drukte een heleboel papieren B’s [die ik had uitgesneden met mijn Craft Robo] in de pulp. Nadat ik zo 18 pagina’s had gemaakt droogde ik deze in mijn droog-box. [Dit heeft te maken met ventilatoren, golfkarton, vloeipapier en een zwaar gewicht.] Het papier was zo dik dat het wel 24 uur duurde voordat het droog was!
  • Na het drogen heb ik het papier gelakt en een informatie-vel (biotop) op de achterkant gelijmd. Nadat dit weer gedroogd was sneed ik het papier naar het juiste formaat, maakte gaatjes en voegde de lintjes toe.